måndag 14 november 2011

HLR-utbildning



Idag var det min tur att vara på HLR-utbildning, alltså hjärt och lungräddning, för barn. Det var jätteintressant och jag lärde mig en massa. Fast samtidigt dök en massa andra tankar upp om hur man skulle agerat annorlunda i vissa situationer. Det som verkligen sitter är medvetandekontrollen, samt 32 (30+2) mittpå och att vara det som barnen saknar. Hoppas bara att man aldrig någonsin kommer behöva använda det, utan det kan bara ligga där som en kunskap. Sen för det andra vet man heller aldrig hur man kommer reagera i en situation i heller om det är så att man behöer göra på kompressioner och inblåsningar. Vill sprida ett budskap som vår utbildare spred "hellre att man göra för mycket än för lite. Huvudsaken är att man agerar och gör något". P.s Måste bara berätta att en av våra utbildare, var så sjukt snygg också:)



(Bilderna lånade från google)

2 kommentarer:

  1. Sån här utbildning är jätte bra att få och super viktig att kunna när man jobbar med barn. Kul du tyckte om den också och men som sagt, visst dyker miljontals andra tankar upp när det gäller räddning av barn!! Men du klarar det ;) Kram

    SvaraRadera
  2. Jag var också på en sådan utbildning för ett par veckor sedan. En av de som arbetar på våran öppna förskola och hennes man arbetar med att utbilda folk inom HLR så de utbildade oss också. Jätte intressant ment hoppas verkligen inte man behöver använda sig utav kunskaperna.

    SvaraRadera